U skladu sa jednim od osnovnih ciljeva Ustanove Pazarić koji se odnosi na stvaranje kvalitetnijih uslova života i rada, realiziran je i Projekat nabavke opreme za opremanje frizerskog salona.Naime, s obzirom na broj korisnika u Ustanovi Pazarić svakodnevno se koriste usluge frizerskog salona, te je nabavka nove profesionalne opreme bila neophodna.

Sukladno potrebama izvršena je nabavka fena za kosu, boce za vodu, zdjelice za farbanje, kista za bojenje, aparata za šišanje, pajalica, ogrtača, četki za brijanje, brijača za bradu, četki za kosu, stipse u kamenu i drugih proizvoda neophodnih prilikom šišanja i brijanja. Izvršena je nabavka i jednog stola, berberske stolice, ogledala, te mobilnog kofera sa odgovarajućim priborom koje frizerke koriste prilikom pružanja usluga nepokretnim i teže pokretnim korisnicima u paviljonima.

Kako bi obezbijedili što adekvatniju ličnu higijenu naših korisnika koja se odnosi na šišanje i brijanje, Ustanova Pazarić je putem projekta sufinansiranja zapošljavanja u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje obezbijedila i zapošljavanje još jedne frizerke, te i na taj način poboljšala kvalitet ovih usluga prema korisnicima.