U skladu sa Ugovorom o načinu korištenja odobrenih sredstava s pozicije kapitalnih transfera kojim je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obezbijedilo finansijsku podršku za realizaciju određenih projektnih aktivnosti u Ustanovi Pazarić je u toku provedba Nabavke video nadzora i vatrodojave na lokacijama Resnik i Ramići I.

U skladu sa planiranim aktivnostima izvršit će se ugradnja mrežnog kabla, euroflex bužira, pvc kanalica, pnt cijevi, pvc kutija, čelične sajle i drugog neophodnog materijala kako bi se uspješno stavio u funkciju novi sistem video nadzora i vatrodojave.Izvršit će se i montaža mrežnih konektora, odgovarajućih video kamera, instalacija mrežnih video rekordera, odgovarajućih kutija za kamere, te odgovarajućih svičeva.

Vrijednost ove Nabavke je 104. 670, 54 KM, a izvođač radova je kompanija „DSC“ d.o.o. Planirani završetak radova je 60 dana.

Realizacijom ove projektne aktivnosti Ustanova Pazarić uz podršku Resornog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike nastavlja sa stvaranjem kvalitetnijih uslova života i rada u Ustanovi Pazarić.